Type and press Enter.

Moodboard Monday 1 – Take your brand to the next level

Stockfoto’s gebruiken voor je website of Social Media kanalen; de één loopt weg met het idee, de ander vindt dat het écht niet kan. Uiteraard is het belangrijk om te bepalen wat jouw doel is.
Gebruik je jouw website, blog en Social Media kanalen om klanten te werven voor de diensten of producten die je aanbiedt? Heb je geen tijd (of zin) om zelf foto’s voor je website te maken? Vind je jouw eigen foto’s niet mooi genoeg voor Instagram? Vind je het niet belangrijk of voel je je er niet gemakkelijk bij om jouw website vol te gooien met foto’s van jezelf, al dan niet gemaakt door een professionele fotograaf? In dat geval zijn stockfoto’s een prima oplossing.

Kies de juiste sfeer

Hoewel ik een groot voorstander ben van authenticiteit ben ik ook van mening dat je echt niet alleen maar eigen foto’s hoeft te gebruiken voor je website, blog of Social Media kanalen. Je kunt prima jouw eigen stijl weergeven én je ideale klant aanspreken door gebruik te maken van stockfoto’s, of dit nu gratis of betaalde stockfoto’s zijn.
Het gaat erom dat je een bepaalde sfeer neerzet; een sfeer waarin jouw ideale klant zich thuis voelt. Je kunt dit doen door een fotograaf in te huren en jezelf op de foto te laten zetten en deze foto’s gebruiken, of je kunt zelf foto’s maken. Maar als je net zo bent als ik (geen geweldige fotograaf, té perfectionistisch en absoluut niet fotogeniek!) dan zijn stockfoto’s een prima alternatief (helemaal als je net bent begonnen met jouw (online) onderneming).

Betaalde of gratis stockfoto’s?

Je hebt tegenwoordig enorm veel sites met stockfotografie, zowel gratis als betaalde sites. Voornamelijk de grote stocksites (als iStock) bieden foto’s aan die er, hoe zal ik het zeggen, nogal gemaakt (nep) uitzien en totaal geen gevoel uitstralen. Te Amerikaans ofzo. Ik zou je dus ook vooral af willen raden om hier je foto’s aan te schaffen.
Ook veel kleine ondernemers zien de toenemende vraag naar stockfotografie en spelen hier handig op in. Neem bijvoorbeeld Moyo Studio of Jana Bishop. Talentvolle fotografen die prachtige foto’s aanbieden voor een hele toegankelijke prijs. Social Squares richt zich zelfs in zijn geheel op Instagram. Het verschil met deze foto’s en de grote stocksites is dat er in deze foto’s veel meer gevoel zit en dat je door hier gebruik van te maken veel sneller connectie maakt met je ideale klant.
Moodboard Monday
Foto credits: Moyo Studio

Moodboard Monday

Ik heb Moodboard Monday in het leven geroepen, omdat ik ondernemers, die gebruik maken van stockfotografie, wil laten zien dat je ook door gebruik te maken van gratis stockfoto’s een perfecte sfeer kunt creëren. Ja, je moet even verder kijken dan je neus lang is, de foto’s kiezen die het beste bij jouw ideale klant passen en die de sfeer uitdragen die jij met jouw brand neer wilt zetten.
De meeste (online) ondernemers doen hier geen moeite voor. Daarom zie je op elk blog dezelfde (saaie en voorspelbare) foto’s terugkomen. Dat begrijp ik ook; het kost nu eenmaal veel tijd om alle stocksites door te zoeken naar een perfecte foto. Tijd die je als ondernemer liever ergens anders aan besteed.
Elke week vind je hier daarom op maandag een nieuwe collectie met geselecteerde (gratis) stockfoto’s die je kunt gebruiken op je website, blog of Social Media kanalen. De afbeeldingen zijn afkomstig van de gratis stocksite Unsplash en het is een selectie van foto’s die perfect bij elkaar passen qua stijl, kleurgebruik en/of branche.

Ja, dat wil ik!

Fijn! Dit is hoe het werkt.
Via onderstaande link kun je je inschrijven om Studio B Member te worden. Je ontvangt dan direct een wachtwoord voor de Resource Library, waar elke maandag een nieuwe Moodboard Monday geplaatst wordt. Via de Resource Library kun je alle foto’s direct downloaden.

Moodboard Monday

week 1

Het is mijn doel om branding voor iedereen toegankelijk te maken. Je vindt in de Resource Library dus regelmatig handige tools die je kunt gebruiken voor de branding van jouw (online) onderneming. Van gratis stockfoto’s tot kleurenpaletten & fonts (lettertypes) en hulp bij het creëren van een ideale klant profiel.
Are you ready to take your brand to the next level?

 

 

Volgende week in Moodboard Monday

Naast een nieuw moodboard met nieuw te downloaden foto’s, laat ik je aankomende week ook zien hoe je heel gemakkelijk een collectie met foto’s kunt opbouwen voor bijvoorbeeld jouw Instagram account. Bijna alle betaalde stockfotografen geven namelijk maandelijks gratis foto’s weg. Ik deel in het blog van aankomende maandag al mijn favorieten met je. Zie ik je dan?

 

 

 

 

PS Als je vragen hebt, ergens niet uitkomt, hulp nodig hebt bij het bepalen van je ideale klant of niet zo goed weet wat voor sfeer je wilt neerzetten met jouw brand, mail me dan! Via ons contactformulier kun je mij bereiken, ik help je graag!