Type and press Enter.

Branding + Webdesign

Heb jij een professionele en stijlvolle website nodig voor jouw online onderneming? Met een prachtig design, op maat gemaakte pagina’s en een eenvoudig te gebruiken navigatie? Een website die niet alleen gemakkelijk is in onderhoud en gebruik, maar bovenal doet waar hij voor gemaakt is? Connectie maken met jouw ideale klant en verkopen?

Wij doen meer dan alleen webdesign

Welkom bij Studio B; een kleine webdesign & branding studio met oog voor eenvoud en detail. We helpen je met het visueel vormgeven van jouw brand en ontwerpen websites die jouw ideale klanten aantrekken.
Je hebt ongeveer 4 seconden om een geweldige eerste indruk te maken. Make it count!

Branding & Webdesign

In ons ontwerpproces doorlopen we altijd drie stappen (of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigde ondernemer die toe is aan een re-branding); het ideale klant profiel, logo & visual identity en uiteindelijk het webdesign.

1 Ideale klant profiel

Als (online) ondernemer maak je jouw eerste indruk met jouw website; binnen 8 seconden heeft jouw bezoeker bepaald of jij een juiste match bent of niet. Je bent het vast met me eens dat het hartstikke belangrijk is dat je in die 8 seconden de juiste doelgroep aanspreekt.
Jouw klanten kennen en écht begrijpen is een vitaal onderdeel van een winstgevende en doelgerichte onderneming. Het helpt je om betere producten en diensten aan te bieden, om de juiste content te schrijven en het scheelt je heel veel energie als je precies weet op wie je je moet richten.
Als je geen idee hebt wie jouw ideale klant is, is de kans groot dat je niet-zo-ideale klanten aan gaat trekken. Klanten die verschrikkelijk zijn om mee te werken, die al je energie wegnemen, die niet waarderen wat je doet en die geen waarde hechten aan jouw prijs. Met dit soort klanten is ondernemen niet leuk en zeker niet winstgevend.
Wie zijn jouw klanten? Welke mensen hoop je met jouw bedrijf te bedienen? Wat zijn hun waarden? Waar geloven ze in? Wat voor verschil hoop jij te maken in hun leven?
Deze eerste stap in het ontwerpproces helpt je niet alleen om de juiste klanten aan te trekken via jouw website, het ondernemen wordt er ook een stuk leuker en gemakkelijker op.
Hoe?
Voordat ik begin met het ontwerpen van jouw website ga jij bepalen wie jouw ideale klant is. Je ontvangt een werkboek boordevol opdrachten en informatie en natuurlijk ben ik er (aan de andere kant van je computerscherm) om je te helpen.

2 Logo + Visual Identity

Kijk naar de websites van 10 verschillende ondernemingen in jouw vakgebied en de kans is groot dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. Bij een nieuw websiteontwerp kijk je vaak naar wat de concurrent doet (en aanbiedt) en pas je jouw diensten en stijl hierop aan.
Wij adviseren je om inspiratie op te doen buiten jouw vakgebied. Want wat gebeurt er als jouw website er precies hetzelfde uitziet als die van de concurrentie? Als je niet onderscheidend bent en geen connectie maakt met jouw ideale klant?
Als het aankomt op webdesign en de manier waarop jij je klanten aanspreekt, moet je niet bang zijn om er tussenuit te springen. Als jouw prijs het enige is waarop jij onderscheidend bent, dan smeek je er eigenlijk om dat jouw klant je selecteert op prijs.
Denk goed na over wat je wilt communiceren via jouw brand. Wat voor gevoel wil je dat jouw ideale klant krijgt wanneer ze jouw website bezoekt?
Hoe?
Nadat we een goed beeld hebben geschetst van jouw ideale klant in stap 1, gaan we aan de slag met de uitstraling van jouw website. Met welke kleuren en afbeeldingen spreek jij jouw doelgroep aan? Wat voor lettertypes gaan we gebruiken?
Ik ontwerp een logo en maak een moodboard op basis van jouw wensen en na akkoord verwerken we dit op de website. Als je gebruik maakt van Social Media voer ik jouw branding ook hier door – denk bijvoorbeeld aan een Facebook header of iconen voor jouw Instagram highlights.
Het is heel belangrijk dat je overal dezelfde stijl laat zien; herkenning = vertrouwen.
Het resultaat
Je ontvangt uiteindelijk een definitief logo, de lettertypes, een kleurenpalet inclusief kleurcodes, iconen voor jouw Social Media kanalen en Instagram highlights, een collage met sfeerfoto’s voor jouw website en Social Media inclusief de afbeeldingen.
Heb je al een logo + huisstijl en ben je hier tevreden over? Ik bied ook webdesign aan zonder branding. Klik hier voor meer informatie.

3 Webdesign

Wanneer stap 1 en 2 zijn afgerond kan ik beginnen met het ontwerpen van jouw website, terwijl jij aan de slag gaat met de teksten die op jouw website moeten komen. Ik selecteer een aantal templates (ik werk met WordPress) waaruit je een keuze kunt maken, vraag een domeinnaam + hostingpakket voor je aan en begin met het ontwerpen van jouw website.
Webdesign is altijd inclusief:
 • Domeinnaamregistratie voor 1 jaar
 • Webhosting voor 1 jaar
 • Installeren WordPress template naar keuze
 • Installeren alle benodigde (gratis) plugins*
 • Aanmaken van pagina’s en menu/ navigatie
 • Aanmaken contactpagina
 • Ontwerp homepagina & blogpagina
 • Plaatsing logo & afbeeldingen
 • Aanpassen kleuren in huisstijl
 • Optimalisatie mobiel & tablet
 • Koppelen nieuwsbrief (MailChimp)
 • Koppelen Google Analytics
 • Toevoegen Social Media accounts
 • Plaatsen van aangeleverde teksten
 • 2 correctierondes
 • 1 maand ondersteuning na oplevering
 • Basis WordPress training
Lees hier meer over onze werkwijze
Lees hier onze meest gestelde vragen

Investering € 1999**

 

* Wil je gebruik maken van betaalde plugins? Dan zijn deze kosten extra.

** Dit bedrag is exclusief BTW. Studio B staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Zweden, Dit betekent dat ik aan bedrijven in Nederland (met een geldig BTW nummer) geen BTW hoef te berekenen. Sta je (nog) niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dan betaal je 25% BTW. Dit bedrag kun je later uiteraard wel terugvragen bij de Belastingdienst.

Klinkt goed? Let’s chat!

 

Featured work

Overige diensten

WordPress website
Logo + Visual Identity
Website onderhoud